22.09 – 26.09.2025
Poniedziałek
Zupa wiosenna, chleb (1,9)
Gulasz z kolorową marchewką, kasza gryczana, surówka żydowska, kompot (1,6,9)
Wtorek
Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9,)
Filet panierowany w panko, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowo – majonezowym, kompot (1,3,7,9,)
Środa
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, chleb (1,7,9,)
Filet ze schabu w sosie własnym, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot (1,3,7,)
Czwartek
Zupa fasolowa, chleb (1,3,9,)
Kurczak słodko–kwaśny z warzywami, z ryżem i szczypiorkiem, kompot (9,10,)
Piątek
Zupa kapuśniak z białej kapusty, chleb (1,7,9,)
Kluski z truskawkami, kompot (1,3,7,)
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty (1,3,4,7,9)w
Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.
(…) w nawiasie podano alergeny zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011
1.Zboża zawierające gluten, 3. Jajka i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyce i produkty pochodne, 11. Sezam i produkty pochodne